WhitePress nową firmą członkowską IAB Polska
Do grona członków nadzwyczajnych Związku Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska dołączyła kolejna firma: WhitePress – autor platformy wspomagającej działania content marketingu.
2015-09-01, 21:20

WhitePress.pl jest platformą content marketingową, która jest liderem w zakresie dystrybucji artykułów w polskich mediach. Swoje usługi dostarcza agencjom interaktywnym, agencjom SEO, domom mediowym i współpracuje z wydawcami ponad 3000 portali internetowych i blogów. WhitePress działa w oparciu o następujące moduły: tworzenie treści, dystrybucja artykułów, promocja w oparciu o model CPC, moduł e-PR oferujący wirtualne biura prasowe oraz udostępnianie notek prasowych. Na własnych stronach WhitePress publikuje wiele wartościowych artykułów i  ebooków poświęconych content marketingowi, reklamie natywnej, tematom SEO i public relations.

Możliwość udziału w dyskusjach i pracach grup roboczych IAB jest naturalną kontynuacją naszych działań. Chcemy poznawać i edukować rynek w zakresie content marketingu, reklamy natywnej i działań e-PR. Jest to niezwykle dynamiczna grupa usług, które świadczone są na różnym poziomie i różnie rozumiane. Uporządkowanie tej wiedzy, także wśród potencjalnych klientów z pewnością będzie korzystny dla wszystkich stron procesu.

- mówi dr Paweł Strykowski, CEO WhitePress

W strukturach IAB Polska jest aktualnie zrzeszonych już ponad 200 firm członkowskich, reprezentujących szeroko rozumianą branżę internetową.

Paweł Strykowski
CEO